Mielialakortit

37,00 €
25,90
Säästät 30 %


Itkua, naurua, raivoa, pelkoa, väsymystä, tylsistymistä... Eri-ikäiset ja -näköiset ihmiset näyttävät korteissa tunteensa kasvonilmeillään. Kuvien avulla on helpompi keskustella siitä, mikä laukaisee erilaisia tunteita ja kuinka niihin pitää suhtautua. Pakkaus sisältää 10 kuvatarinaa, joissa jokaisessa on 7 korttia, eli yhteensä 70 korttia (9 x 9 cm). Korteissa on kuvia kymmenestä eri-ikäisestä ja -taustaisesta henkilöstä.

Lapset reagoivat spontaanisti näkemiinsä tunteisiin esittämällä ja matkimalla niitä. He vertailevat näitä kuvia, puhuvat kasvonilmeistä ja yrittävät kuvailla tunteita, joita korteissa esitetään. Kertoessaan tarinoita kuvista lapset oppivat ilmaisemaan itseään selkeästi ja muokkaamaan ajatuksiaan ja tunteitaan sanoiksi.

Leikkimielisen tunnekorttien käsittelyn kautta lapsen tulisi oppia, että he voivat näyttää tunteitaan ja puhua niistä. Heidän tulisi olla tietoisia siitä, että tunteet aiheuttavat toisissa reaktioita. Iloinen naama aiheuttaa iloa, ja saat hymyn siitä takaisin. Tunteet voivat kuitenkin myös järkyttää ja satuttaa, esimerkiksi viha voi muuttua raivoksi ja huvittuneisuus voi muuttua vahingoniloksi tai jopa pilkkaamiseksi.

Mielialakorteilla voi pelata esimerkiksi muistipeliä, roolipeliä ja tarinankerrontaa.

Vinkki! Kuvien avulla esimerkiksi autistinen lapsi voi tunnistaa omankin tunnetilansa helpommin ja se voi auttaa häntä hallitsemaan käytöstään.

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Kommunikaatio, Etusivu